• Futbalový krúžok

            Milí rodičia,

            mestská časť Bratislava-Petržalka predstavuje nový športový projekt, ktorý bude zameraný na futbal. Futbalové krúžky pre deti vo veku 3 – 11 rokov. Futbalové krúžky sú dostupné pre rôzne vekové kategórie a v rôznych stupňoch zaťaženia. Tréningy sa budú konať priamo na vybraných základných školách v rôznych lokalitách Petržalky tak, aby deti s rodičmi mali čo najjednoduchší a najdostupnejší prístup k tréningom vzhľadom k ich bydlisku, práci alebo škole dieťaťa.

            Prihláste vaše deti, prípadne získajte viac info na www.petrzalkasportuje.sk.

            KLIK TU:

            V prípade ďalších otázok neváhajte kontaktovať vedúceho futbalových krúžkov Karola Milka
            na telefónnom čísle 0940 805 562 alebo E-mail karol.milko@petrzalka.sk.

             

          • Informácie k stravovaniu v školskej jedálni

            Vážení rodičia,

            oznamuje Vám, že tí, ktorí ešte majú záujem požiadať o dotáciu na stravu v šk. roku 2024/2025, môžu vyplniť cez edupage v module žiadosti/vyhlásenia /obrázok pečiatky/ žiadosť o dotáciu na stravu - návratka platí od 1.9.2024. V žiadosti je potrebné uviesť dátum 01.09.2024. 

             

            Zároveň dávame na vedomie, že zápisný lístok do školskej jedálne je možné vyplniť aj elektronicky cez edupage v rovnakom module ako je uvedené vyššie - žiadosti/vyhlásenia /obrázok pečiatky/.

             

            Ďakujeme

          • Zmena čísla účtu ŠKD

            Vážení rodičia,

            oznamujeme Vám, že od 1.9.2024 sa mení číslo účtu, kam posielate poplatky za ŠKD. Pôvodné číslo účtu zaniká. 

             

            Nové číslo účtu platné od 1.9.2024 - SK47 7500 0000 0002 2513 8043

             

            Ďakujeme za pochopenie, vedenie školy.

          • Plavecký tábor NEMO

            Plávanie NEMO organizuje počas mesiaca august denný plavecký tábor v ZŠ Prokofievova od 26.8. do 30.8.2024 (tábor bude aj počas sviatku 29.8.2024-štvrtok).

            Ešte máme VOĽNÉ MIESTA :)

            Prihlásiť sa môžete cez online prihlašku, ktorú nájdete na našej web stránke v pravom hornom rohu.

            Bližšie informácie nájdete v prílohe mailu, alebo na našom webe:

            http://www.plavanienemo.sk/sustredenia-a-denne-tabory-leto-2024  

            Budeme radi, ak sa ešte prihlásite : )

            S pozdravom 

            Best Regards

            Ing. Lucia Dulayová

            plavecká škola plávanie NEMO

            kontakt: 0949 435 878

          • Oslavy Trieda roka 2023/2024

            V posledný týždeň školského roka sa na našej škole uskutočnila oslava Triedy roka pre 1. a 2. stupeň. 

            Titul Triedy roka za 1. stupeň získala trieda 4.B. Svoju výhru, výbornú tortu, si prevzali priamo v deň vysvedčenia, čo prinieslo všetkým žiakom sladký záver školského roka.

            Trieda 5.B, ktorá triumfovala spomedzi tried 2. stupňa, si svoju odmenu užila počas posledného školského týždňa v jump arene. Piataci mali možnosť zrelaxovať sa a zabaviť na trampolínach, čím si spestrili záver školského roka.

            Gratulujeme triedam 4.B a 5.B k ich úspechu.

          • Nezabudnuteľný deň

            Naša základná škola oslávila Deň detí vo veľkom štýle! Celodenný program priniesol deťom množstvo zábavy a nezabudnuteľných zážitkov.

            Jedným z hlavných lákadiel bol obrovský skákací hrad, ktorý sa tešil veľkej obľube všetkých detí, ktoré mali možnosť vyšantiť sa, skákať, loziť a užívať si svoj deň. Tých, ktorí preferujú aktívny športový program najviac potešili pripravené športové aktivity. Deti sa zapojili do športových hier a súťaží, ktoré podporili nielen pohyb, ale aj tímového ducha. Veľký úspech malo aj maľovanie na tvár. Šikovné žiačky a žiaci - umelci premenili tváre spolužiakov na farebné motívy, zvieratká a rôzne postavy. Každé dieťa tak mohlo byť na chvíľu niekým iným a odísť domov s originálnym umeleckým dielom na tvári. Pripravené boli aj výtvarné dielne, kde mali možnosť deti vyjadriť svoju fantáziu a šikovnosť a vytvorené umelecké diela určite čoskoro oživia priestory školy. Deti si mohli doplniť energiu a osviežiť sa medzi jednotlivými aktivitami citronádou a tiež si mohli pochutnať na sladkej cukrovej vate.

            Obrovskú radosť deťom priniesol aj koncert Sama Tomečka a rapera Suverena. Ich energické vystúpenia priniesli skvelú atmosféru a deti si mohli zaspievať a zatancovať na obľúbené hity. Samo Tomeček aj Suvereno si získali srdcia malých fanúšikov a ich koncert bol nezabudnuteľným zážitkom.

            Ďakujeme všetkým učiteľom a žiakom, ktorí sa podieľali na príprave tohto podujatia, lebo aj vďaka Vám bol Deň detí na našej škole plný smiechu, radosti a nezabudnuteľných momentov.

             

          • Výrazné zlepšenie dosahovaných výsledkov školy

            Vážení rodičia, priatelia školy, milí kolegovia a žiaci, 

             

            dovoľte nám oznámiť, že na základe náhodného výberu porovnávania školských rokov 2020/2021 a 2023/2024 dosahujeme výrazne zlepšené výchovno-vzdelávacie výsledky vo všetkých oblastiach (viď tabuľka).

             

            V školskom roku 2023/2024 bola preukázateľne vyššia kvalita výučby a podpory žiakov, čo sa odrazilo v zlepšení výchovno-vzdelávacích výsledkov, ako možno vidieť na získaných oceneniach, pochvalách a na znižujúcom sa trende neprospievajúcich žiakov. 

             

          • Plavba loďou 3.B triedy

            Žiaci 3.B triedy sa vo štvrtok 20. júna plavili loďou Prešov po Dunaji. Cieľom bol starobylý hrad Devín.


            Počas plavby sme pozorovali panorámu Bratislavy, lužné lesy, vodákov na Dunaji. Veľkým zážitkom bolo rozhojdanie našej lode vlnami rieky, keď sa popri nás plavil rýchly čln. Na hrade sme si pozreli aj stálu expozíciu približujúcu návštevníkom úlohu pohraničnej stráže v minulosti.


            Pri sútoku Moravy s Dunajom sme hovorili o nie dávnej histórii Slovenska, o hranici, ktorá tu bola a bola prísne strážená a o osude tých, ktorí ju chceli prekročiť.

          • Farebný svet emócií ...

            V rámci zážitkového vyučovania navštívili žiaci 4.A v Dome umenia Bibiana zaujímavú interaktívnu výstavu s názvom Laboratórium farieb

             

            Jednotlivé miestnosti Bibiany zaplnili základné farby - žltá, červená, modrá. 

            Žltá ako farba slnka a šťastia nám dodáva energiu a teplo, červená zrýchli tep a rozhýbe náš organizmus, modrá je nositeľom pokoja, ochladí, prenesie nás k blankytnej hladine mora .... Deti zažili spektrum farieb dúhy i optické klamy v čierno-bielom prevedení.

             

            Sprievodným programom k výstave bol aj workshop s lektorkou plný hier a úloh s príznačným názvom Nebojím sa strachu

            Strach nás sprevádza celý život, má nekonečné množstvo podôb a my máme nekonečné možnosti ako si vybudovať štít odolnosti. Pozrime sa mu do očí, spoznajme jeho podoby, naučme sa s ním bojovať a nebáť sa. 

             

            Spoznávanie strachu, jeho podôb i foriem až k zóne odolnosti - týmito záhadnými zákutiami viedla štvrtákov výstava rozdelená do troch miestností. 

            Spoznávali príbehy knižných hrdinov, hľadali mapu strachu aj odvahy, zdolávali jednotlivé aktivity a budovali si štít odolnosti.

            Prechádzali miestnosťou rôznych emócií, navštívili desivé stany strachu a nakoniec našli pokoj i radosť v zóne bezpečia.

             

            Štvrtáci s nadšením poďakovali pani lektorke za jedinečný workshop. Odchádzali z Bibiany s nezabudnuteľnými zážitkami a so silným „štítom odolnosti“ k podobám strachu


             

            Text a fotky: Mgr. Iveta Uhrinová, triedna učiteľka