• Drôtená fantázia

            Žiaci našej školy 7.A., 2.A., 2.B. a 5.A. triedy navštívili výstavu Drôt v umení, ktorá vznikla k 20. výročiu drotárskeho klubu DŽAREK pri Regionálnom centre remesiel ÚĽUV v Bratislave. Nezvyčajná výstava bola inštalovaná vo výstavnej sieni CC Centra.

             

            Žiaci obdivovali diela súčasných i predchádzajúcich členov klubu Džarek: drôtené objekty, trojrozmerné diela zvierat, budov, ale i krásne šperky či partu.

             

            Netradičné diela drotárskeho klubu účastníkov výstavy zaujali a zanechali v nich príjemné zážitky. Už sa tešia na ďalšie zaujímavé akcie. 

          • Hviezdoslavov Kubín

            „Romantika, romantika, nech nikdy nezaniká v poézii: pravda, drsným so životom v zmieri, v ľúbej harmónii“.  P. O. Hviezdoslav

             

            V pondelok po jarných prázdninách sa uskutočnilo školské kolo v prednese prózy a poézie Hviezdoslavov Kubín. Účastníkmi súťaže boli najlepší recitátori z triednych kôl v 2. až 4. ročníku 1. stupňa.

             

            Hodnotiacu komisiu tvorili pani učiteľky Gabriela Stegmannová, Iveta Uhrinová a Žaneta Repická. Mali ťažkú úlohu rozhodnúť o víťazoch obidvoch kategórií súťaže, lebo talentovaní účastníci predviedli výborné výkony. A kto zvíťazil v silnom konkurenčnom boji?

             

            V kategórii poézia získala 3. miesto Elka Ľorková z triedy 2.B, 2. miesto si vybojoval žiak Samuel Salay 3.B a víťazkou sa stala žiačka Emmka Weismanová zo 4.B.  

            V kategórii próza sa podarilo získať 3.miesto Jakubovi Axamitovi z triedy 4.A, 2.miesto obsadil žiak Jurko Gillányi zo 4.A a prvenstvo si odniesol Andrejko Brna z triedy 4.B.

             

            Prví dvaja žiaci z obidvoch kategórií reprezentovali našu školu v okresnom kole recitačnej súťaže v Dome kultúry Lúky, ktorej sa zúčastnili víťazi školských kôl všetkých základných škôl v Petržalke.

             

            Za svoj výborný výkon získali dlhý potlesk a pochvalné uznanie spolužiakov i pani učiteliek. Ďakujeme Andrejkovi Brnovi a Emmke Weismannovej zo 4.B triedy za vynikajúcu reprezentáciu našej školy. 

             

          • Kyberšikana trochu inak

            Netradičnej formy osvety proti kyberšikane sa zúčastnili žiaci druhého stupňa v piatok 15. marca 2024. Tentokrát sa o téme nerozprávali s preventistami z radu policajtov alebo iných profesionálov, ale v uvoľnenej atmosfére s raperom Suverenom. Dokonca okrem rozprávania si mohli aj zaspievať alebo zatancovať. 

             

            Na výchovno-motivačnom koncerte zazneli viaceré skladby tohto pozitívneho umelca. Suvereno, ako sám o sebe povedal, je jeden z mála slovenských raperov, ktorých texty sú bez vulgarizmov. Žiakov určite motivoval k nazeraniu na problémy nielen v oblasti kyberšikany, ale aj iných životných ťažkostí úplne iným pohľadom. Problém = výzva, aj takouto malou zámenou slova problém za iné, pozitívnejšie, môžu žiaci nazerať na svet a ich problémy úplne inak, než ako boli doteraz zvyknutí. Na lepšie pochopenie zvládania ťažkých situácii sa deťom zdôveril s príbehom z jeho života aj s tým, ako ho vyriešil. 

             

            V prestávkach medzi vystupovaním sa žiaci mohli zapojiť aj do “kvízových” otázok, čím viacerí aj získali CD Suveronovej tvorby alebo knižku o jeho vlastnej životnej sebapremene, ktorá sa odrazila aj v jeho tvorbe. 

             

            Školský podporný tím, ako aj pedagógovia veria, že žiaci si takéto netradičné osvieženie vyučovacieho procesu veľmi užili a odnášajú si do ďalších dní pozitívnu energiu. 

             

          • Zápis do 1. ročníka

            Vážení rodičia a budúci prváci,

            s radosťou Vám oznamujeme, že naša základná škola organizuje zápis do 1. ročníka pre nový školský rok. Ak hľadáte kvalitné vzdelanie pre svoje deti, ste na správnom mieste.

            Naša škola ponúka moderné vzdelávacie metódy, ktoré sú prispôsobené individuálnym potrebám každého žiaka. Naši pedagógovia sú skúsení a motivovaní učitelia, ktorí sa venujú každému žiakovi osobitne a pomáhajú mu rozvíjať jeho schopnosti a záujmy.

            Okrem kvalitného vzdelania sa v našej škole deti naučia kritickému mysleniu a tímovej spolupráci, čo sú dôležité zručnosti pre úspešné zvládanie života. Taktiež ponúkame množstvo zaujímavých aktivít a kultúrnych podujatí v našich nových spoločenských priestoroch.

            Tešíme sa na Vašu návštevu a možnosť privítať Vaše deti v našej škole.

            Viac informácií ohľadom zápisu nájdete tu (hlavné menu - Zápis do 1.roč.).

          • Bezpečne pre všetkých

            Aj tento týždeň pokračovali prednášky zabezpečené našim školským podporným tímom. Témy boli prispôsobené podľa ročníkov tentokrát pre piatakov, šiestakov a deviatakov. 

            Žiaci 5. ročníka (5.A + 5.B) sa zúčastnili stretnutia na tému šikana a kyberšikana v online priestore. Šiestaci si vypočuli prednášku o nástrahách sociálnych sietí a internetu. Pre 9. ročník sme vybrali tému obchodovanie s ľuďmi. 

            Žiaci zo všetkých ročníkov získali množstvo užitočných a dôležitých informácií a rád k daným témam. Dozvedeli sa ako sa správať, či nesprávať v online priestore, čo robiť, keď sa stretnú so šikanou alebo na čo, si dať pozor, aby sa nestali obeťami obchodovania s ľuďmi. 

            Školský podporný tím