• Tvorivé dielne

            Dňa 14.6. navštívili triedu 1.B doktorandky z Fakulty architektúry a dizajnu Slovenskej technickej univerzity. 

            Fakulta architektúry a dizajnu STU v Bratislave má záujem priblížiť žiakom základných škôl obsah a formy výučby v študijnom odbore ARCHITEKTÚRA. 

            Prostredníctvom tvorivých aktivít sa žiaci v rámci jednotlivých workshopov oboznámia s princípmi  urbanizmu mesta, navrhovania stavieb a tvorby interiéru.

            Prostredníctvom tvorivých aktivít sa žiaci a žiačky v rámci jednotlivých workshopov oboznámili s princípmi navrhovania stavieb, verejných priestorov, urbanizmu mesta a dizajnu produktov. 

          • 1. ročník ocenenia Trieda roka!

            Milí žiaci, 

            radi by sme vás informovali, že naša škola organizuje 1. ročník ocenenia Trieda roka. Týmto prestížnym uznaním máme ambíciu inšpirovať našich žiakov k výnimočnosti a k dobrým skutkom, čo vedie k zorientovaniu sa v správnych hodnotách. Toto ocenenie budeme každoročne udeľovať jednej triede prvého stupňa a jednej triede druhého stupňa. 

            V hodnotiacich kritériách bude zahrnuté: vynikajúce kolektívne správanie, podpora slabším a hendikepovaným, udržiavanie školského prostredia, reprezentácia školy, organizovanie workshopov, či originálne nápady na ochranu životného prostredia. Výherná trieda prvého stupňa bude odmenená zážitkovým maľovaním na tvár s profesionálnou vizážistkou a trieda roka druhého stupňa absolvuje vodácky výcvik. Financovanie týchto odmien bude zabezpečovať ZRPŠ ZŠ Prokofievova, za čo vopred vyjadrujeme našu hlbokú vďaku. Bez tejto finančnej podpory by realizácia ocenenia nebola možná. 

            Sme presvedčení, že týmto projektom prispejeme k posilneniu nášho vzájomného pôsobenia, ktoré bude vzorom aj pre budúce generácie. 

          • NAVRHNI ROBOTA!

            Deti zo 4. oddelenia ŠKD pripravili návrhy robotov, podľa ktorých vytvorili z rôzneho materiálu skutočné roboty. Víťazným návrhom sa stal modrý robot Robo a biely robot Yuti. Mladí konštruktéri predstavili svoje modely deťom z iných oddelení ŠKD, ktoré za roboty hlasovali. Výsledok hlasovania bol nerozhodný 22:22. Víťazmi sa teda stali všetci. Aktivita inšpirovala deti z 3. oddelenia ŠKD k vytvoreniu portrétov Roba a Yutiho.

            Všetkým zúčastneným deťom a pedagógom ďakujeme a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu.

          • Výlet do Smoleníc

            Milí rodičia, milé deti, 

            radi by sme sa s vami podelili o zážitky vzdelávacej výpravy, na ktorú sa vydali žiaci 5.A a 5.B triedy. Na ceste tohto dobrodružstva sme skombinovali zábavu a vzdelávanie v jednom. 

            Najprv sme navštívili Smolenický zámok. Obdivovali sme historický interiér, nádherné záhrady a naučili sa niečo o histórii a kultúre nášho kraja. 

            U miestneho včelára sme mali možnosť spoznať život včiel a pochopiť ich dôležitý význam pre náš ekosystém. Samozrejme, nechýbala ani ochutnávka medu.

            Jaskyňa Driny bola našou poslednou zastávkou. Prechádzka úzkymi chodbami bola skutočným dôkazom, že Slovensko je plné prírodných krás, ktoré sa formovali dlhé tisícročia. 

            Veríme, že takéto výlety zatraktívnia vzdelávanie našich žiakov a pomôžu im lepšie pochopiť svet okolo nás. 

          • Deň detí v Kráľovstve rozprávok

            Deti zo školského klubu čakalo v stredu 31.5. 2023 na školskom dvore veľké prekvapenie. Pricestovala k nám divadelná maringotka s drevenými hercami. Principál Dreveného divadla pán Mgr. Ladislav Milko nám predviedol marionetové predstavenie Čert a Kača podľa ľudovej rozprávky Boženy Němcovej s hudbou predohry od Antonína Dvořáka.

            Vtipný príbeh o večnom súboji dobra a zla spríjemnil deťom slnečné popoludnie v ŠKD.

             

            Bábky vyrezané z dreva sa prihovárali deťom spevom a tancom z otvorenej maringotky, ktorá mala vlastné ozvučenie a vhodné osvetlenie. Divadelný príbeh ľudovej rozprávky sa snažil žiakov inšpirovať k láske a k spomienke na našich predkov a život v minulosti.

             

            Marionetoví herci nezabudli deťom s nadšením odprezentovať aj gratuláciu k ich sviatku  - Medzinárodnému dňu detí. Na záver si všetci spolu aj s pánom principálom Milkom s radosťou zaspievali a zatancovali na ľudovú pieseň “Bodaj by Vás, vy mládenci ....”

             

            Žiaci sa divadielku veľmi potešili a odchádzali s príjemnými zážitkami z veselého dňa detí.

                                                             

            Text: Mgr. Iveta Uhrinová, vedúca ŠKD

             Foto: Monika Fucsíková, vychovávateľka  

          • POĎAKOVANIE ku Dňu detí

            Ďakujeme všetkým deťom a organizátorom, ktorí prispeli ku Medzinárodnému dňu detí. Sme vďační za vašu účasť a entuziazmus, ktorý ste prejavili počas tohto úspešného dňa. Je to svedectvo o silnom duchu a pozitívnej energii, ktorá je súčasťou našej školy. 

            Nech sú všetky vaše dni plné radosti a dobrodružstiev. 

          • DEŇ DETÍ

            Milé deti, 

            srdečne vás pozývame na slávnostnú akciu Medzinárodného dňa detí, ktorá sa uskutoční 1. júna 2023 v našej škole. 

            Prichystali sme pre vás deň plný aktivít, radosti a zábavy. Táto udalosť je skvelou príležitosťou pre deti a učiteľov, aby oslávili tento sviatok a vytvorili si tak spoločné a nezabudnuteľné spomienky na tento krásny deň. 

            V programe je prichystaný rad aktivít pre všetky vekové kategórie, a tak si každý príde na svoje. Tešiť sa môžete na hudobno-pohybové vystúpenie Petry Kepeňovej, maľovanie na tvár, maľovanie mandaly, výrobu vlajky či zdolanie Pevnosti Boyard. V priebehu dňa si so spolužiakmi môžete vychutnať jahodový koktail s ovocným koláčikom. 

            Tešíme sa na vás!

          • OZNAM

            Vážení rodičia,

            od 1.6.2023 meníme organizačnú štruktúru v školskom klube detí. Oddelenie I. a  VII. oddelenie bude rozdelené do ostatných oddelení.  Dotknutým rodičom bude cez edupage zaslaný oznam.

            V prípade nejasností kontaktujte p. tajomníčku Ing. Andreu Bukorovú na tel. č. 0947 487 911. 

          • Angličtina Start Right na ZŠ Prokofievova

            Zápis na šk.r. 2023/2024

            Základná škola v spolupráci s jazykovou školou International House Bratislava ponúka budúcim prvákom poobedné vyučovanie angličtiny v rámci krúžkovej činnosti. Výučba v priestoroch ZŠ v rámci školského klubu. Program START RIGHT je inovatívna výučba anglického jazyka určená deťom základných škôl vo veku od 6 do 14 rokov. International House Bratislava je medzinárodná jazyková škola, ktorá vyučuje deti na ZŠ od roku 2005. Je v sieti škôl MŠ SR a je partnerom školy.

            Rodičia môžu zapísať svoje deti  už teraz vyplnením a odoslaním ONLINE PRIHLÁŠKY.

            V školskom roku 2023_2024 plánujeme kurzy pre prvákov, druhákov a tretiakov.

            Výhody angličtiny START RIGHT:

            • výučba v priestoroch ZŠ poobede po kmeňovej výučbe v rámci školského klubu, 2x 45 min týždenne, rozvrh bude upresnený v septembri po odsúhlasení s vedením ZŠ
            • kvalifikovaní slovenskí a zahraniční lektori
            • učebný plán je na základe učebníc vydávaných Cambridge University Press,  učebnica a cvičebnica je v cene
            • cena za 1 semester je 225 EUR, (vyučujeme v dvoch semestroch od 25.9.2023– 3.2.2024 a 5.2.2024– 14.6.2024)
            • príprava na skúšku a možnosť absolvovať cambridgeskú skúšku

            International House Bratislava, s.r.o.

            Námestie SNP 14

            www.ihbratislava.sk

            info@ihbratislava.sk

             

            Informácie v pdf plagáte (anglictinainfo.pdf - klik pre stiahnutie).

          • Úspechy žiačok v súťaži Novodobo so Shakespearom

            Dňa 28.4.2023 sa naše talentované žiačky zúčastnili petržalskej súťaže Novodobo so Shakespearom v anglickom jazyku, kde excelovali v prednese poézie a prózy. V silnej konkurencii sa výborne umiestnili:

            Klára Nedeľková (5.A) získala 3. miesto v prednese poézie (mladší žiaci)

            Karolína Topoľská (6.A) obsadila 3. miesto v prednese prózy (mladší žiaci)

            Veronika Husťáková (8.A) získala 2. miesto v prednese prózy (starší žiaci)

            Týmto chceme našim žiačkam srdečne zablahoželať k ich vynikajúcim výsledkom a poďakovať im za vynaložené úsilie. Zároveň chceme poďakovať pani učiteľke Farkašovej a pani učiteľke Yaremenko za vytrvalú podporu a prípravu.

          • ZMENA POPLATKOV V ŠKD

            Od 1.5.2023 sa mení výška mesačného poplatku do ŠKD takto:

            • za 1. dieťa – 40,00 €
            • za 2. dieťa a za každé ďalšie dieťa prispieva zákonný zástupca mesačne 20,00 €.

            Poplatok za skrátený pobyt v ŠKD je 15,00 €. /ranný školský klub detí –
            od 6:30 h do 7:30 h, spolu s pobytom dieťaťa v školskom klube v čase podávania obeda/ Súrodenecká zľava sa neuplatňuje.

            Skrátený poplatok o 50% za pobyt dieťaťa v ŠKD do 14:00 h bude akceptovaný na základe podanej žiadosti zákonného zástupcu /stiahnuť prílohu:Ziadost_o_znizenie_poplatku_za_SKD.docx/.

            O znížení poplatku rozhoduje riaditeľka školy na základe žiadosti rodiča a v nej uvedených dôvodov. Všetky informácie Vám poskytnú pani vychovávateľky.

          • Denný letný plavecký tábor - plávanie s Nemom /28.8. 2023 - 31.08.2023/

            Vážení rodičia a milé deti!

            Pripravili sme si pre vás týždeň plný zábavy, plávania a športu ...

            Počas letných prázdnin organizujeme denné plavecké tábory a pobytové plavecké sústredenie, ktoré je určené pre deti od 5 rokov, pre členov aj nečlenov plaveckého klubu plávania NEMO. Máme pre vás pripravený bohatý program plný plaveckých, športových a iných zážitkov (plávanie, hry, súťaže, tvorivé dielne, prechádzky, kúpanie, ...). Budú sa na vás tešiť milí a veselí tréneri, ktorí majú radi zábavu a majú dlhoročné skúsenosti s deťmi.

            ZŠ Prokofievova sa nachádza v Bratislave v mestskej časti Petržalka-Dvory. Je situovaná kúsok od Petržalskej plavárne a neďaleko sa nachádza Chorvátske rameno. 

            Kedy? 28.8. – 31.8. 2023 (4 dni, pondelok-štvrtok) 
            Kde?   Prokofievova 5, 851 01 Bratislava – Petržalka

            Mapa

            Cena: 160€/4 dni, alebo 42€/deň 
            (tábor môže vaše dieťa navštevovať jednotlivo len v niektorých dňoch 40€/deň, alebo celý 4 dňový turnus - cena pri absolvovaní všetkých 4-och dní je 42€/deň).

            V cene 4 dňového tábora je zahrnuté: 

            • stravovanie (desiata, obed, olovrant) 
            • celodenný pitný režim 
            • plávanie 1x denne – Petržalská plaváreň/Draždiak house
            • športoviská
            • opekačka
            • kvalifikovaní a kreatívni tréneri 
            • športové pomôcky 
            • zdravotník počas celého plaveckého tábora

            PROGRAM: 
            Denný letný plavecký tábor bude prebiehať od pondelka do štvrtka. V prípade priaznivého počasia sa bude väčšina programových aktivít odohrávať na čerstvom vzduchu vonku v okolí školy.

            - 7:30 - 8:00 príchod detí do školy 
            - 9:00 - 10:00 plavecký tréning (termín môže byť upravený, podľa voľného prenájmu bazéna)
            - DESIATA
            - 10:30 – 12:30 doobedňajší program (súťaže, hry, pohybové aktivity, tvorivé dielne) 
            - OBED 
            - poobedňajšia siesta – odpočinok - leňošenie 
            - 13:30 - 15:30 poobedňajší program (súťaže, hry, pohybové aktivity, tvorivé dielne) 
            - OLOVRANT
            - 16:00 - 16:30 odovzdanie detí rodičom

            Zoznam nutných vecí: 

            • vyplnenú a podpísanú záväznú prihlášku 
            • oxeroxovanú kartičku poistenca !!! (odovzdať prvý deň nástupu) 
            • lieky (odovzdať vo vrecku spolu s papierikom: dávkovanie a meno dieťaťa, príp. pripíšte aj špeciálne požiadavky, ak ste ich zabudli uviesť v prihláške) 
            • športové oblečenie (tepláky, krátke nohavice, tričko s krátkym/dlhým rukávom, mikina, tenisky, šiltovky, pršiplášť ... prosím nedávajte deťom rifle) 
            • Pribaľte dieťaťu náhradné oblečenie, keďže počasie je nevyspytateľné. Deti si toto oblečenie môžu ponechať v škole. Nemusia ho nosiť každý deň domov. 
            • fľašu na vodu, slnečné okuliare, hygienické vreckovky 
            • plavecké plavky, čiapku a okuliare, šľapky, uterák/župan, plutvy (ak máte) 
            • opaľovací krém, deka 
            • veci zbaliť do ruksaku 
            • prosím, nedávajte deťom veľa vecí a cenné veci – MOBILY, TABLETY nie sú povolené

            PRIHLÁŠKA a POPLATOK

            PRIHLÁŠKU vyplníte online na webe. Podpísanú prihlášku odovzdáte pri nástupe do tábora prvý deň.

            Do prihlášky pripíšte aj špeciálne požiadavky bojí sa/nebojí sa niečoho, má rád/nemá rád... ĎAKUJEME :)

            Po odovzdaní prihlášky uhradíte poplatok vo výške 160€/4dni, alebo 42€/deň na bankový účet:
            IBAN: SK4483300000002001482848 (FIO banka) 
            Do kolónky účel platby prosím uviesť názov: 
            MENO ÚČASTNÍKA denného tábora, ako VS uveďte ročník narodenia dieťaťa

            Prihlášky zasielajte do 15.6.2023. Prihlášky zaslané po tomto termíne budú akceptované podľa voľných miest (ak nebude do 15.6.2023 naplnený min. počet deti 15, tábor bude zrušený a poplatok bude rodičom vrátený v plnej výške).

            STORNO denného tábora je možne len v prípade choroby dieťaťa, a to na základe lekárskeho potvrdenia. Rodič je povinný po odoslaní prihlášky zaplatiť stanovenú cenu tábora. V prípade, že rodič zaplatí tábor a rozhodne sa tábora nezúčastniť, bude mu vrátená zaplatená cena s odrátaním príslušného storno poplatku.

            Storno poplatky: 
            - 7 a viac dní pred začiatkom denného tábora 30% 
            - 7 a menej dní pred začiatkom denného tábora 50% 
            - v deň začiatku denného tábora, alebo počas denného tábora 100% z ceny kurzu 

            V prípade akýchkoľvek otázok sa môžete obrátiť na Ing. Luciu Dulayovú mailom nemo@plavanienemo.sk, alebo telefonicky +421 949 435 878.

            TEŠÍME SA NA VÁS MILÉ DETI :)

            Pozvánka v pdf formáte: Pozvanka.pdf.

          • Malá olympiáda z anglického jazyka

            Malá olympiáda z anglického jazyka sa opäť ukázala ako skvelá príležitosť pre našich žiakov preukázať svoje jazykové schopnosti a tímového ducha. Celkovo sa súťaže zúčastnilo 10 škôl z okolia.

            Našu školu s hrdosťou reprezentovali žiaci Ela Galbavá 4.A a Róbert Csizmádia 4.D. Olympiáda bola organizovaná vo forme zábavnej hry, kde žiaci pracovali v skupinách a spoločne riešili rôzne úlohy a výzvy. Náš tím "CATS" statočne obsadil výborné 3. miesto.

            Ďakujeme našim žiakom za ich aktívny prístup, nadšenie a vynikajúcu reprezentáciu školy. Vďaka patrí aj učiteľom anglického jazyka za dôkladnú prípravu a neustálu podporu.

          • Školský logopéd

            Náš školský podporný tím sa rozšíril o nového člena – logopédku Mgr. Martinu Kukumbergovú.

            Viac o jej činnosti nájdete v sekcii „O škole“, v časti „Školský podporný tím“, alebo priamo TU.

          • OZNAM

            Vážení rodičia,

             

            oznamujeme Vám, že Mestská časť Bratislava – Petržalka prijala zvýšenie poplatkov za školský klub detí od 01.04.2023 v sume 40,00 EUR za jedno dieťa. Za druhé a každé ďalšie dieťa, ktoré navštevuje školský klub detí, zákonný zástupca uhrádza mesačný príspevok sumou 20,00 EUR.

             

            Pedagogická rada školy dňa 27.04.2023 schválila poplatok 15,00 EUR za ranný školský klub detí a oddychovú činnosť detí do 14.00 h.

             

            Vzhľadom na navýšenie poplatku za školský klub detí Vám bude budúci týždeň poskytnuté tlačivo za účelom zistenia dĺžky pobytu Vášho dieťaťa v školskom klube detí.

             

            Poplatky za školský klub detí budú upravené individuálne.